50 درصد زنان معتاد مصرف کننده مواد صنعتی اند
به گزارش وبلاگ تحصیل، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با تاکید بر اینکه باید در موضوع درمان اعتیاد به زنان توجه بیشتری گردد، گفت: بیشتر دستورالعمل ها و برنامه های درمان اعتیاد فاقد نگاه جنسیتی است، این درحالیست که برنامه ریزان و دست اندرکاران این حوزه باید به زنان توجه ویژه ای داشته باشند.

به گزارش وبلاگ تحصیل به نقل از ایسنا، مصطفی هادیزاده درباره ورود پلیس به موضوع جمع آوری زنان معتاد متجاهر در خردادماه بیان نمود: در این طرح اداره کل بهزیستی استان تهران اعلام آمادگی کرد و به دنبال آن 150 زن معتاد متجاهر از محلات مرکزی مانند شوش، هرندی و مولوی جمع آوری و در یکی از مراکز شرق استان تهران پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه موضوع درمان اعتیاد زنان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اضافه نمود: میزان آسیب پذیری زنان در اعتیاد به مراتب از مردان بیشتر است؛ به طور مثال مصرف مواد مخدر در مردان، بعد از چهار سال آنها را به آخر خط می رساند، این درحالیست که این مدت زمان در زنان 2 سال زمان می برد. از سوی دیگر یک چهارم جمعیت معتادان کشور مواد صنعتی مصرف می نمایند، حال آنکه 50 درصد زنان معتاد، مصرف نماینده مواد صنعتی هستند.
هادیزاده با اشاره به اینکه درمان اعتیاد هزینه بر و نیازمند تحمل، صبوری و فداکاری است، ادامه داد: اغلب زنان در روبروه با اعتیاد مردانشان آنها را به سمت درمان اعتیاد سوق می دهند، این درحالیست که هنگامی که زنی روی به اعتیاد می آورد از سوی خانواده رانده می گردد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی برای تاسیس مرکز سرپایی زنان مجوز صادر می نماید، توضیح داد:
این درحالیست که زنان برای مراجعه به مراکز سرپایی درمان اعتیاد مردان رغبت بیشتری نشان می دهند، چراکه علاقه ندارند در معرض عموم قرار گیرند، لذا یکی از دلایل آسیب جدی زنان معتاد این است که آنها مجبورند اعتیادشان را پنهان نمایند. زنان معتاد متجاهر نیز دچار مسائل خاص خود هستند؛ زنان معتاد متجاهر اغلب از خانواده هایشان هیچ خبری ندارند و پس از درمانشان باز باید به محله سابق خود بازگردد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با تاکید بر اینکه باید در موضوع درمان اعتیاد به زنان توجه بیشتری گردد، گفت: بیشتر دستورالعمل ها و برنامه های درمان اعتیاد فاقد نگاه جنسیتی است، این درحالیست که برنامه ریزان و دست اندرکاران این حوزه باید به زنان توجه ویژه ای داشته باشند.
وی در ادامه به تشریح بخش دیگری از مسائل درمانی که زنان معتاد با آن روبرو هستند پرداخت و گفت: اولین موضوع برای درمان اعتیاد به ویژه درمان اعتیاد زنان این است که تیم درمانگر متخصص باشد. از سوی دیگر موضوع ظرفیت مراکز است؛ در استان تهران ظرفیت های پذیرش زنان معتاد بسیار اندک است، البته اینکه آیا این مراکز برای درمان بانوان معتاد استاندارد است یا خیر؟ نیز ابهام وجود دارد.
هادیزاده تاکید نمود: باتوجه به مسائل ذکر شده، متولیان درمان اعتیاد، وزارت بهداشت و بهزیستی به ویژه در موضوع مراکز اقامتی است که استاندار تهران نسبت به اینکه بهزیستی باید نسبت به افزایش ظرفیت مراکز نگهداری زنان اقدام کند، تاکید نموده است.
وی با تاکید بر اینکه قطع مصرف به معنای درمان اعتیاد نیست، اضافه نمود: درمان اعتیاد گام های زیادی دارد که اولین گام آن قطع مصرف است و درمان اعتیاد تنها وظیفه دولت نیست بلکه باید همه به این باور برسیم که این موضوع یکی از مسائل جامعه ماست.
منبع: جام جم آنلاین