فراوری زیتون کاهش می یابد، ضعف در نظارت ها مانع خوداتکایی فراوری روغن زیتون شد
به گزارش وبلاگ تحصیل، رئیس شورای ملی زیتون گفت: با توجه به تغییر اقلیم و سرمازدگی سال گذشته پیش بینی می گردد که فراوری زیتون و روغن زیتون کاهش یابد.

مهدی عباسی رئیس شورای ملی زیتون در گفت و گو با خبرنگار ، درباره آخرین شرایط فراوری زیتون در کشور اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و سرمای سال گذشته بحث گل دهی و تبدیل به میوه کم تر بود که با این وجود شاهد کاهش فراوری روغن زیتون و میوه زیتون خواهیم بود.
وی کمبود نظارت را مانع رسیدن به خوداتکایی دانست و اضافه کرد: سیاست کلی حمایت از فراوری داخل باید در عمل اتفاق بیفتد چرا که در سال های 97 و 98 بنابه درخواست و پیگیری شورای زیتون شاهد افزایش 100 درصدی فراوری روغن زیتون و رسیدن به خوداتکایی بودیم که ضعف در نظارت بخش های دولتی همچون سازمان غذا و دارو و استاندارد مانع تحقق این امر مهم شد.
عباسی ادامه داد: ضعف در نظارت سازمان غذا و دارو و استاندارد منجر به واردات روغن بی کیفیت شد که این امر کاهش فراوری روغن زیتون را به همراه دارد.
به گفته این مقام مسئول، تغییر اقلیم، شرایط آب و هوایی و ضعف در نظارت موجب می گردد که سال جاری فراوری روغن زیتون در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.
رئیس شورای ملی زیتون در خاتمه توضیح داد: با توجه به جذابیت بازار های سکه و طلا و بورس برای سرمایه گذاری، اگر قرار باشد مسئولان دولتی حمایتی نکنند، افراد گرایشی به سرمایه گذاری در بخش زیتون ندارند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان