راهکارهای درمانی خارش گلو

به گزارش وبلاگ تحصیل، علت خارش گلو ممکن است به علت التهاب حنجره، سینوزیت یا گلودرد باشد. سرفه واکنش طبیعی به ورود ماده خارجی به راه تنفسی یا تحریک گلو است. با این حال، سرفه، می تواند ناشی از گلو درد باشد و در این شرایط ممکن است مزمن و طولانی گردد.

راهکارهای درمانی خارش گلو

خارش گلو نشانه چیست و شایع ترین علل آن

گلو درد خفیف ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد. علل احتمالی گلودرد به همراه خارش عبارتند از:
رینیت آلرژیک یا تب یونجه
رینیت آلرژیک که به عنوان تب یونجه هم شناخته شده است یکی از شایع ترین علل خارش گلو است. رینیت آلرژیک زمانی اتفاق می افتد که بدن با ماده آلرژی زا وارد واکنش می گردد و در پی آن یک ماده شیمیایی به نام هیستامین به وجود می آید که باعث بروز چنین واکنشی می گردد.

عوامل ایجادنماینده تب یونجه گرده، گرد و غبار و تحریک نماینده هایی مانند دود سیگار یا گازهای خروجی و دیگر آلاینده ها هستند.

حساسیت غذایی
واکنش های آلرژیک به غذا هنگامی رخ می دهد که بدن به مواد غذایی خاصی که می خوریم واکنش نشان می دهد؛ به نحوی که آنها به بدن آسیب می رسانند. واکنش ها عموما در عرض چند دقیقه یا چند ساعت پس از مصرف غذای مورد نظر، ایجاد می گردد.

آلرژی حاصل از خوردن مواد غذایی ممکن است خفیف باشد و علائمی مثل خارش گلو، گلو درد یا خارش دهان به همراه داشته باشد. با این حال بعضی ازین حساسیت ها می توانند تهدیدنماینده زندگی هم باشند. غذاهای آلرژی زای معمول عبارتند از: بادام زمینی، تخم مرغ، شیر و گندم

داروهای مصرفی
بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به داروهای خاصی از جمله پنی سیلین و سایر آنتی بیوتیک ها حساسیت نشان می دهند. شدت آلرژی به این نوع از داروها از خفیف تا تهدیدنماینده زندگی در افراد مختلف فرق دارد.

نشانه های آلرژی دارویی ممکن است شامل خارش گلو باشد که معمولا خیلی زود پس از مصرف داروی نو آغاز می گردد.

عفونت های ویروسی و باکتریایی
عفونت های باکتریایی در لوزه ها ممکن است قبل از آغاز گلو درد شدید، آغاز به خارش نمایند. ویروس هایی مانند سرماخوردگی یا ویروس آنفولانزا می توانند باعث ایجاد خارش گلو و درد گلو شوند.

اگر بیماری فقط یک سرماخوردگی باشد؛ خارش گلو نشان دهنده پیشرفت سرماخوردگی است. اگر فرد مبتلا به عفونت ویروسی ناشی از آنفلوانزا باشد، درد آن بیشتر و شدیدتر خواهد بود و معمولا با تب، درد و ناراحتی های قفسه سینه همراه است.

کم آبی
از دست دادن آب بدن به حالتی گفته می گردد که بدن بیشتر از حد معمول همواره آب از دست بدهد. خارش گلو در آب و هوای گرم و بعد از ورزش، همچینین در طول دوران بیماری شایع تر است.

از دست دادن آب بدن می تواند باعث ایجاد خشکی دهان گردد. شرایط موقتی که در آن دهان و گلو به میزان کافی ترشحات بزاقی ندارند. همین امر ممکن است سبب احساس خارش در گلو گردد.

رفلکس اسید معده
رفلکس معده که به عنوان سوزش سر دل شناخته شده است؛ در بعضی از افراد مبتلا گلو درد ایجاد می نماید. رفلاکس اسید زمانی اتفاق می افتد که اسید معده از معده به مری برسد. البته بعید است گلودرد تنها به خاطر علائم رفلاکس معده باشد. با این حال، بعضی از افراد دارای بیماری رفلاکس معده ممکن است گلو درد و یا خارش گلو داشته باشند.
عوارض جانبی دارو
بعضی از داروها ممکن است سرفه های خفیف و خارش گلو ناشی از واکنش های آلرژیک ایجاد نمایند. افرادی که از مهارنماینده های ACE برای فشار خون بالا استفاده می نمایند، بایستی بدانند ممکن است این دارو با عوارضی مانند خارش گلو و سرفه خشک به همراه باشد.1

چه عواملی احتمال خارش گلو را افزایش می دهند؟آلرژن ها، ممکن است از عوامل خطر بروز این شرایط محسوب شوند. قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا و غذاهایی که بسیاری از افراد به آنها حساسیت دارند می تواند از جمله عوامل خطر برای ابتلا به خارش گلو باشند.

کالج آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا موارد زیر را به عنوان آلرژن های رایج این شرایط شناسایی نموده است:

غبار

گرده گیاهان

نیش حشرات

بعلاوه، بسیاری از افراد به غذاهای زیر حساسیت دارند:

صدف

تخم مرغ

آجیل و خشکبار

محصولات لبنی

دانه ها روغنی.2

خارش گلو چگونه تشخیص داده می گردد؟

تشخیص بین علائم خارش گلو و علائم مشابه که ممکن است سایر بیماری ها را نشان دهد بسیار مهم است. یک پزشک برای تشخیص بهتر در خصوص سابقه پزشکی بیمار سوالاتی را می پرسد و شرایط ایجاد نماینده خارش گلو را تشخیص می دهد.

به عنوان مثال، اگر خارش گلو شما پس از بیرون رفتن از خانه رخ دهد، می تواند نشان دهنده حساسیت به گرد و غبار یا گرده در فضای باز باشد.

اگر پزشک شما به آلرژی غذایی مشکوک است، ممکن است از شما بخواهد یک یادداشت از شرایط رژیم غذایی خود تهیه کنید.

حتی محتمل است پزشک آزمایش آلرژی را تجویز کند. آزمایش آلرژی می تواند شامل قرار گرفتن پوست در معرض مقادیر کمی از تحریک نماینده های احتمالی باشد. اگر پوست به یک ماده تحریک نماینده خاص واکنش نشان دهد، این نشان دهنده آلرژی است.

بعضی از آزمایش های آلرژی را می توان به وسیله آزمایش خون نیز تشخیص داد. پزشک ممکن است برای تشخیص بهتر گلو شما را از نظر موارد زیر آنالیز کند:

تورم

سرخی

علائم دیگر التهاب

تخلیه خلط یا مخاط بینی.2

درمان های خانگی برطرف خارش گلو

این موارد پیشنهاد شده را دنبال کنید:

غرغره نمک
بیش از نصف قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را در دهان خود غرغه کنید و پس از مدتی کوتاه تف کنید.
قرص مکیدنی گلو
قرص مکیدنی و حتی آب نبات های سفت می توانند به تحریک فراوری بزاق یاری نمایند که می تواند باعث مرطوب نگه داشتن گلو و تسکین خارش گردد.
داروی بدون نسخه (otc)
شما می توانید از ضد دردهای otc و یا اسپری آن البته فقط با تجویز پزشک بهره ببرید.
بیشتر استراحت کنید
اگر فکر می کنید که خارش گلویتان نتیجه مبارزه بدنتان با ویروس هاست زیادی به خودتان فشار نیاورید و بیشتر استراحت کنید.
مایعات بنوشید
آب و حتی نوشیدنی های گرم مثل چای های گیاهی را امتحان کنید.از نوشیدنی های الکلی و کافیین دار دوری کنید اینها می توانند باعث کم آبی و خشک شدن گلویتان شوند.
رطوبت و حرارت را به هوا اضافه کنید
هوای خشک و سرد اغلب باعث ناراحتی گلو می گردد. سعی کنید در اتاقتان دستگاه بخور قرار دهید.
مراقب محرک ها باشید
شما ممکن است بدانید که عناصر خاصی می توانند باعث خارش گلو شوند. اینها ممکن است شامل آلرژن هایی مانند گرده یا گرد و غبار باشند. گلو باید مرطوب گردد تا سوزش کاهش یابد.
لیمو و عسل
لیمو به برداشتن مخاط اضافی یاری می نماید و عسل گلو را نرم می نماید.در یک لیوان آب, یک قاشق چای خوری عسل و چند قطره لیمو ترش اضافه کنید. این مخلوط را دو بار در روز بنوشید تا گلودرد خود را آرام کنید.3

درمان های پزشکی

-مصرف داروهای آنتی هیستامین مانند ستیریزین، در بهبود خارش گلو به خصوص در اثر آلرژی ها خیلی موثرند.

-بیماری های عفونی ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا احتیاج به داروی دیگری برای خارش گلو ندارند و داروهای آنتی بیوتیک فقط در عفونت های باکتریایی مورد احتیاج هستند.

-در صورتی که خارش گلو با تب و درد همراه باشد، داروهای مسکن مانند بروفن و استامینوفن تجویز می شوند.

-اگر خارش گلو با سرفه دیده گردد، داروهای ضدسرفه احتیاج هستند.

-توصیه می کنیم داروها را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید.4

پینوشتها

1.www.drdr.ir

2.www.pezeshket.com

3.www.namnak.com

4.www.asriran.com

منبع: راسخون

به "راهکارهای درمانی خارش گلو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهای درمانی خارش گلو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید