طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه بدون فر، همزن و ابزار خاص
به گزارش وبلاگ تحصیل، کیک هندوانه با طعم فوق العاده و رنگ قرمز زیبایش، جلوه خاصی به میز پذیرایی تان می دهد که تا مدت ها در فکر تان باقی می ماند. این کیک خوشمزه با روش های متفاوتی آماده می گردد که در مطالب قبلی طرز تهیه کیک هندوانه با پنج دستور ویژه خانگی را برایتان گفته ایم تا برای شب چِلّه آن را با توجه به مواد در دسترس تان درست کنید. حال در این مطلب به شما طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه را خواهیم گفت تا آن را بدون فر، با کم ترین ابزار و در دسترس ترین مواد آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه هندوانه ای در قابلمه
- تخم مرغ شش عدد
- شکر یک پیمانه
- آرد دو پیمانه
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
- شیر یک دوم پیمانه سر پر
- روغن مایع یک دوم پیمانه
- رنگ ژله ای خوراکی قرمز و سبز به اندازه لازم
طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه
1. قابلمه را آماده کنید
پخت کیک هندوانه ای مانند طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه است که به راحتی و بدون احتیاج به ابزار خاصی می توانید آن را درست کنید فقط احتیاج است که قبل از آغاز مراحل تهیه کیک، تمامی مواد را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. حال در اولین مرحله از طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه ، قابلمه ای مناسب و بزرگ انتخاب و درون آن را با کمی روغن چرب کنید. کاغذ روغنی اندازه قابلمه ببرید و داخل آن بیاندازید و روی کاغذ را هم با کمی روغن مجدد چرب کنید تا کیک هندوانه ای تان نچسبد. در نهایت در این مرحله گاز را روشن کنید و یک شعله پخش کن روی آن قرار دهید. یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و اجازه دهید فضای بیرونی و داخلی قابلمه گرم شوند.
2. مواد را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه آرد و بیکینگ پودر را مانند دستور تهیه کیک اسفنجی ساده در سه مرحله الک کنید و داخل کاسه ای جداگانه بریزید. حال در کاسه ای دیگر تخم مرغ ها را بشکنید و با اندازه شکر گفته شده با هم زن دستی خوب مخلوط شان کنید. هنگام مخلوط کردن حتما کناره های ظرف را با یاری هم زن دستی بگیرید. با این کار نه تنها مواد بهتر با یکدیگر ترکیب می شوند بلکه بوی زهم هم نمی گیرند. خواندن مطلب تزئین رولت خانگی با میوه و شکلات در کتاب کاله به گرفتن ایده برای کیک هندوانه ای در قابلمه یاری خواهد نمود.
3. مایه کیک را آماده کنید
مراحل تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه مشابه طرز تهیه کیک اسفنجی چهار تخم مرغی است پس در این لحظه شیر و روغن را هم به کاسه اضافه و تا جایی که می توانید با هم زن دستی خوب مخلوط شان کنید. در ادامه مخلوط آرد و بیکینگ پودر را هم به مایه کیک اضافه و خوب هم بزنید. دو کاسه میانه انتخاب کنید تا در آن به صورت مساوی مایه کیک هندوانه را بریزید. در کاسه اول کمی رنگ خوراکی قرمز بریزید. قبل از آن که به کاسه دوم کمی رنگ سبز اضافه کنید حدود یک سوم آن را بردارید.
4. کیک را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه، مایه ای که با رنگ خوراکی سبز مخلوط شده است را ته قابلمه بریزید و آن را بچرخانید تا کف قابلمه پهن گردد. سپس مایه سفید را از مرکز رنگ سبز و در نهایت مایه رنگ قرمز را هم از وسط مرکز رنگ سفید بریزید. هنگام ریختن مایه کیک مراقب باشید تا دستتان نلرزد که رنگ ها قاطی شوند. حال به آرامی قابلمه را روی گاز بگذارید و 30 دقیقه زمان دهید تا کامل بپزد.
5. کیک هندوانه ای را تزئین کنید
حال بعد از پخت کیک هندوانه ای در قابلمه نوبت به تزئین آن می رسد. برای تزئین این کیک خوشمزه فقط احتیاج به خامه و سس شکلاتی دارید که به راحتی با کم ترین مواد و ساده ترین ابزار در منزل می توانید آن ها را درست کنید. روی کیک را خامه بکشید و با کفگیر آن را صاف کنید. کیک را مجدد در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. تا آن موقع می توانید سس شکلاتی را آماده کنید. کیک را بیرون بیاورید، سس شکلاتی را داخل قیف شیرینی بریزید و به شکل اشک روی کیک بزنید. دقت داشته باشید که کوچک و به صورت نامرتب باشد تا ظاهر هسته های هندوانه را به خود بگیرد. ناگفته نماند که از شکلات های چیپسی هم برای روی کیک هندوانه ای می توانید بهره ببرید.
نکات تکمیلی پخت کیک هندوانه ای در قابلمه
کیک همواره و در هر مراسمی هواداران خودش را دارد پس چه بهتر که برای شب یلدا برترین کیک را بدون فر و ابزار خاص به راحتی در منزل درست کنید. برای برگزاری مراسم شب یلدا کنار تنقلات، نون خامه ای، آجیل و شیرینی معمولا به تزئین انار، کدو حلوایی و دیگر میوه ها هم توجه خاصی می گردد. پس چه بهتر که در تزئین و پخت کیک هندوانه ای هم نکات زیر را بدانید و رعایت کنید.
روش های تزئین کیک هندوانه ای
کیکی که برای شب یلدا درست نموده اید را با روش های مختلفی می توان به شکل هندوانه تزئین کرد که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد تا بتوانید برای تزئین کیک هندوانه ای که در قابلمه پخته اید ایده بگیرید.
استفاده از خامه رنگی
شما در ابتدای کار به یک کیک اسفنجی ساده، خامه و رنگ خوراکی احتیاج دارید. خامه را در سه کاسه جداگانه بریزید و به دو تا از کاسه ها رنگ خوراکی سبز و قرمز اضافه کنید. کیک اسفنجی تان را به دو قسمت تقسیم کنید. لایه اول را روی پایه قرار دهید و کمی خامه روی آن بمالید تا کل سطح کیک را بگیرد. برای لایه های بعدی هم به همین ترتیب پیش بروید. دورتادور کیک را یک لایه نازک خامه بکشید. در نهایت خامه سبز را با توجه به سلیقه تان از انتهای کیک تا ابتدای آن بکشید و با کفگیر صاف کنید. سپس خامه قرمز را روی سطح بکشید و با شکلات های چیپسی تزئین کنید. برای جلوه بیشتر سطح کیک تان را شکوفه های رنگی هم می توانید بزنید.
استفاده از فوندانت رنگی
برای تزئین کیک شب یلدایی تان به فوندانت و خامه احتیاج دارید. با آماده شدن خامه، یک لایه از آن را در اطراف و روی کیک بزنید. خامه را با یاری پالت صاف کننده، پخش و صاف کنید. حال روی سطح کارتان فوندانت سفید را با یاری وردنه پهن و صاف کنید. به آرامی آن را روی کیک بیاندازید. فوندانت دیگر را کمی با رنگ سبز مخلوط و روی سطح کارتان پهن کنید. آن را دور کیک تان بزنید. سپس با یاری قلم مو، رنگ خوراکی سبز را با فاصله از هم روی کیک بزنید تا شبیه هندوانه گردد. در نهایت ژله بریلو را وسط کیک بریزید و در نهایت سس شکلاتی را مانند قطره یا اشک روی آن بریزید تا شبیه هسته های هندوانه گردد. برای جلوه و زیبایی بیشتر کارتان می توانید با یاری فوندانت برش های هندوانه یا انار درست کنید تا روی کیک یا اطراف آن بزنید.
استفاده از بریلو
یکی از تزئینات ساده ای که می توانید برای کیک هندوانه ای تان انجام دهید استفاده از بریلو است. پس کیک اسفنجی تان را به اندازه دلخواه و به شکل هندوانه برش دهید. کیک را بعد از خنک شدن با خامه، موز یا گردو فیلینگ کنید. آن را داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. برای تزئین پوست هندوانه به بریلو ساده تان، رنگ خوراکی سبز و برای قسمت قرمز هندوانه، ژله قرمز بریلو اضافه کنید. بریلو سبز را به صورت ضربه ای به بدن کیک بزنید سپس ژله بریلو سبز را با یاری قیف پلاستیکی به آرامی روی بدنه کیک بریزید. حال بریلو قرمز را روی کیک بریزید. در نهایت با یاری خامه و قلمو به زیبایی می توانید مرزی بین سطح سبز و قرمزی هندوانه روی کیک ایجاد کنید.
استفاده از میوه و آجیل
شما در این روش دست تان کامل باز است تا از هر میوه یا آجیلی که می خواهید با توجه به بودجه و سلیقه تان بهره ببرید. میوه هایی مانند آناناس، موز، بلوبری یا شاتوت برترین گزینه برای آن هستند. با یاری قالب های زیبای شیرینی پزی می توانید آناناس یا موز را قالب بزنید و در قسمت های مختلف کیک تان به کار ببرید. از سویی دیگر میوه هایی مانند شاتوت یا بلوبری به علت رنگ تیره شان جلوه و جذابیت بیشتری روی کیک دارند. هندوانه را با یاری ابزارهای مخصوص به صورت گرد و توپی بیرون بیاورید و روی کیک بگذارید.
گردوهای خرشده یا بادام زمینی را هم می توانید علاوه بر فیلینگ روی کیک هم به کار ببرید.
پف نکردن کیک هندوانه
از مهم ترین دلایلی که برای پف نکردن کیک هندوانه ای می توان به آن اشاره نمود کم و زیاد کردن اندازه مایه کیک تان است. علت دیگر آن که هنگام پخت در فر یا تابه را باز نموده اید. شما باید این نکته را به خاطر داشته باشید که در 20 دقیقه اول نباید در تابه یا فر را باز کنید چراکه کیک در حال پخت و پف کردن است. مایه کیک را هم نباید زیاد هم بزنید چراکه پف کیک تان را می گیرد. پیشنهاد ما به شما خواندن دستور کیک اسفنجی ساده در کتاب کاله است.
رنگ خوراکی برای کیک هندوانه شب یلدا
مهم ترین اصل در تهیه کیک هندوانه شب یلدایی بعد از درست کردن کیک اسفنجی، استفاده از رنگ های خوراکی سبز و قرمز است. برترین گزینه استفاده از رنگ خوراکی ژله ای است. رنگ خوراکی مایع نسبت به رنگ خوراکی ژله ای کم رنگ تر و رقیق تر است که منجر به قاطی شدن رنگ ها هنگام پخت می گردد. طرز تهیه پودینگ هندوانه مخصوص شب یلدا را هم برای این شب می توانید درست کنید.
ایده برای تزئین کیک هندوانه ای شب یلدا
نمونه هایی از عکس کیک هندوانه در ادامه برایتان آورده ایم که با توجه به سلیقه، ذائقه و مواد در دسترس تان می توانید از آن ها ایده بگیرید:
منبع: کتاب کاله