قرص وارفارین چیست؟ (عوارض قرص وارفارین)

به گزارش وبلاگ تحصیل، قرص وارفارین (Warfarin) یک داروی ضد انعقاد است که کار آن پیشگیری از لخته شدن خون است. خونریزی غیرعادی لثه ها یکی از عوارض قرص وارفارین است.

قرص وارفارین چیست؟ (عوارض قرص وارفارین)

امروزه داروهای رقیق کننده خون در پیشگیری از بسکمک از بیماری ها همچون سکته قلبی یا مغزی تاثیر زیادی دارند. یکی از این داروها قرص وارفارین است که در ادامه این مطلب به ذکر موارد مصرف و عوارض احتمالی آن می پردازیم. اگر شما هم قصد مصرف این دارو را دارید پیشنهاد می کنیم با این مطلب از وبلاگ تحصیل همراه شوید.

قرص وارفارین چیست؟

قرص وارفارین (Warfarin) یک داروی ضد انعقاد است که کار آن پیشگیری از لخته شدن خون است. خیلی ها این دارو را رقیق کننده خون می نامند اما توجه داشته باشید که وارفارین خون را رقیق نمی کند و حتی لخته هایی را که قبلا تشکیل شده اند، را هم حل نمی کند. بلکه فرایند لخته شدن خون را کند می کند؛ به عبارتی دیگر وارفارین کمک می کند که خون راحت تر در بدن گردش کند و لخته نشود.

این دارو برای اولین بار در گیاه شبدر شیرین فاسد شده کشف و مورد استفاده قرار گرفت و از آن ممکن است در فیبریلاسیون دهلیزی، تعویض دریچه قلب، سکته قلبی یا مغزی، ترمبوز ورید عمقی، آمبولی ریه، حمله قلبی، بیماری اختلال دریچه قلب از داروی وارفارین استفاده شود.

قرص وارفارین صرفا بصورت قرص خوراکی 5 میلی گرمی در بازار دارویی ایران عرضه شده و شکل دیگری ندارد.

موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:

جلوگیری از لخته شدن خون
عوارض کبودی یا درد انگشتان پا، ادرار کدر یا تیره، ادرار کردن مشکل یا دردناک، زخم یا لکه های سفید در دهان، گلودرد، تب و لرز، تورم پا و ساق پا، خستگی، افزایش وزن غیرعادی، زردی چشم ها یا پوست، خونریزی خارجی مثل خونریزی از لثه ها هنگام مسواک زدن، کبودی وسیع بدون ضربه، خون دماغ، خونریزی شدید و غیرعادی از بریدگی ها، خونریزی شدید و غیرعادی هنگام عادت ماهانه
فلوتیکسون / سالمترول

آسپیرین

ویتامین K

کلسیم د 600(کلسیم / ویتامین D)

روغن ماهی (اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 3)

فوروزماید

آتورواستاتین

متپرولول

اسموپرازول

پلاویکس

لووتیروکسین

استامینوفن

ویتامین B12 (سیانوکوبالامین)

ویتامین C (اسید اسکوربیک)

ویتامین D3

مقدار و نحوه مصرف

پزشک شما میزان دارو را تنظیم می کند، ولی سعی کنید رژیم غذایی ثابت داشته باشید و از مصرف الکل خودداری کنید. بسته به نظر پزشک معالج شما و بر اساس نوع بیماری شما، ممکن است درمان موقت، یا برای تمام عمر باشد.

در مورد مصرف وارفارین باید دقت شود که آن را هر روز در ساعت مشخص و ثابتی مصرف کنید. بهترین زمان مصرف وارفارین ساعت 6 عصر است. همچنین با توجه به این که غذا ممکن است بر جذب دارو تاثیر بگذارد، دارو نیم ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا مصرف شود.

هیچ گاه بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. از دستور پزشکتان به دقت پیروی کنید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به محض آن که به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تا روز بعد متوجه آن نشدید، نوبت فراموش شده را رها کرده، به برنامه دارویی معمول تان بازگردید و هرگز مقدار دارو را دو برابر نکنید چراکه ممکن است موجب خونریزی شود.

  • خونریزی
  • دیابت
  • فشار خون
  • بیماری کبد
  • کمبود پروتئین C
  • اختلال عملکرد کلیه

توجه: فردی که وارفارین مصرف می کند باید فعالیت های روزانه خود را با احتیاط بیشتری انجام دهد. به عنوان مثال:

- از مسواک نرم استفاده کند.

- از انجام فعالیت های شدید خودداری کند.

- در هنگام کار کردن با وسایل تیز و برنده دقت بیشتری داشته باشد.

- از انجام فعالیت های شدید خودداری کند.

توجه: وارفارین با ویتامین K رژیم غذایی شما تداخل دارد. بنابراین یک برنامه غذایی متعادل داشته باشید. ویتامین K که در گوشت، لبنیات و سبزیجات سبز تیره چون بروکلی، اسفناج، کاهو و کلم سبز وجود دارد، اثر وارفارین را در بدن کم می کند. اگر برنامه غذایی خود را تغییر دهید و به مقدار زیاد از این غذاها مصرف کنید، ممکن است اثر وارفارین در بدنتان کاهش یابد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص وارفارین باید بدانید

  1. اگر چند روزی بی اشتها شدید، پزشکتان را مطلع کنید، زیرا ممکن است دچار کمبود ویتامین K شوید و در نتیجه اثر وارفارین در بدنتان افزایش یابد.
  2. در صورت بروز خون ریزی و یا سرگیجه و ضعف و یا مشاهده کبودی بدون دلیل و بدون هیچ ضربه ای و یا قطع نشدن خون ریزی و یا بروز هرگونه عارضه جدید بایستی به پزشک اطلاع داده شود.
  3. از انجام ورزش های سنگین و پربرخورد که منجر به خونریزی و یا خون مردگی می شوند، پرهیز نمایید.
  4. بدون مشورت با پزشک، تغییرات زیادی در رژیم غذایی و فعالیت های روزانه خود، ندهید.
  5. خودسرانه و بدون مشورت با پزشک خود، وارفارین مصرفی خود را قطع و یا تغییر ندهید.
  6. در صورت انجام اعمال جراحی و یا دندانپزشکی، دندانپزشک و یا جراح خود را از مصرف وارفارین مطلع نمایید.
  7. اگر باردار شده اید و یا تصمیم به باردار شدن دارید، سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید. خودسرانه داروی خود را قطع نکنید.
  8. وارفارین را دور از دسترس اطفال قرار دهید.
  9. پزشک خود را از تمام داروهایی که مصرف می کنید، مطلع نمایید.
گروه سلامت وبلاگ تحصیلمنبع: setare.com

به "قرص وارفارین چیست؟ (عوارض قرص وارفارین)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص وارفارین چیست؟ (عوارض قرص وارفارین)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید