این مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند!
به گزارش وبلاگ تحصیل، با این حال، اگرچه زنانی که علاقمند به گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به تومور پستان قرار دارند، اما مقایسه آن ها با سایر بیماران مبتلا به این سرطان، نشان می دهد که خطر مرگ ناشی از این بیماری در آنها، بیشتر از بقیه نیست.
مصرف زیاد پروتئین حیوانی با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است. این موضوع یکی از یافته هایی است که در نشست سالانه انجمن انکولوژی بالینی آمریکا به اشتراک گذاشته شده است.
چندین سال است که ما می دانیم رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی در ایجاد انواع سرطان، به ویژه سرطان پستان دارد. مطالعه تازهی که در نشست سالانه انجمن انکولوژی بالینی آمریکا ارائه شد، ارتباط بین مصرف پروتئین حیوانی و خطر بالاتر ابتلا به سرطان پستان را نشان می دهد.
محققان مؤسسه نوآوری زیست پزشکی لاندکوئیست در مرکز پزشکی هاربر در کالیفرنیا، داده های مربوط به ثبت سلامت زنان، مطالعه ای که بین سال های 1993 و 1998 انجام شد، را تجزیه و تحلیل کردند. در این مطالعه پرونده پزشکی 100 هزار و 24 زن یائسه که به سرطان پستان دچار شده بودند و بین 50 تا 79 سال سن داشتند، مورد تحلیل نهاده شد. نزدیک به 15 سال، این تیم 6340 مورد تازه سرطان پستان، 764 مورد مرگ ناشی از این بیماری و 2059 مرگ پس از بهبودی را ثبت کردند. پیگیری این موارد تا سال 2016 ادامه داشت.
علاوه بر ارائه اطلاعات پزشکی، شرکت نمایندگان باید پرسشنامه ای را درباره مصرف پروتئین خود تکمیل می کردند و بین پروتئین های حیوانی و گیاهی تمایز قائل می شدند.
تجزیه و تحلیل این اطلاعات به محققان اجازه داد تا به این نتیجه برسند، اگرچه مصرف کلی پروتئین با بروز سرطان پستان یا سایر بیماری ها مرتبط نیست، اما مصرف بیشتر پروتئین حیوانی با بروز بیشتر این بیماری در ارتباط است. با این حال، اگرچه زنانی که علاقمند به گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به تومور پستان قرار دارند، اما مقایسه آن ها با سایر بیماران مبتلا به این سرطان، نشان می دهد که خطر مرگ ناشی از این بیماری در آنها، بیشتر از بقیه نیست.
نقش محافظتی پروتئین های گیاهی
اگرچه ممکن است پروتئین های حیوانی سلامت زنان را به خطر بیندازند، اما پروتئین هایی که از گیاهان می آیند نقش محافظتی ایفا می نمایند. بر اساس تجزیه و تحلیل تیم تحقیقاتی آمریکایی، مصرف بیشتر پروتئین گیاهی با موارد کمتری از سرطان پستان مرتبط است. زنانی که به طور منظم سویا، نخود یا آجیل می خورند نیز کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری قرار دارند. در خانواده سبزیجات غنی از پروتئین می توان به دانه کدو تنبل، دانه شاهدانه، کینوا یا گندم سیاه نیز اشاره نمود.
پروفسور کتی پان از مؤسسه نوآوری زیست پزشکی لاندکوئیست و تیمش در طول جلسه مجازی شرح دادند:بر اساس نتایج یک آزمایش با استفاده از نشانگر های زیستی، مصرف پروتئین به عنوان یکی از معیار های سنجش، مورد ارزیابی نهاده شد. بر اساس این تحقیقات، مصرف بالاتر پروتئین گیاهی با خطر کمتر ابتلا به سرطان پستان و مرگ ناشی از آن مرتبط بوده است، در حالی که مصرف بیشتر پروتئین حیوانی به طور قابل توجهی با احتمال بیشتر ابتلا به سرطان پستان همراه بود، اما مرگ و میر نداشت.
خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز چیست؟
گوشت و به طور خاص گوشت قرمز در رادار بسیاری از متخصصان سلامت قرار گرفته است. اگر این غذا از بافت ماهیچه ای پستانداران (گوشت گاو، گوساله و گوسفند) تشکیل شده باشد، منبع مهمی از پروتئین، اسید های آمینه ضروری، ویتامین ها (از جمله ویتامین B 12) یا مواد معدنی (از جمله آهن هِم و روی) است. اما این تمام ماجرا نیست. پختن گوشت قرمز در دمای بالا مسائل متعددی را ایجاد می نماید.
به عنوان مثال، می تواند منجر به تشکیل آمین های آروماتیک هتروسیکلیک (HAA)، هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAH) یا محصولات نهایی گلیکاسیون گردد؛ و در نهایت اینکه همه این عناصر با خطرات بالاتر سرطان (کولورکتال و پستان) مرتبط هستند.
گوشت های فرآوری شده به طور ویژه مشکل ساز هستند
تولیدنمایندگان هنگام تهیه غذا های آماده یا شیرینی، میزان زیادی نیترات، نیتریت و نیتروزامین اضافه می نمایند تا از حفظ ظروف خود اطمینان حاصل نمایند. اما این نگهدارنده ها بعلاوه می توانند با اسید های آمینه خاصی از پروتئین ها واکنش نشان دهند و مواد بالقوه سرطان زا به نام ترکیبات N-nitroso را تشکیل دهند. علاوه بر این، نیتروزامین ها برای سلول های بتای پانکراس سمی هستند. آن ها ترشح انسولین را محدود نموده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهند.
گوشت قرمز و خطرات بیماری های قلبی عروقی
مصرف گوشت قرمز برای قلب توصیه نمی گردد. به نظر می رسد چندین مطالعه ارتباط بین مصرف زیاد این ماده غذایی و افزایش خطر بیماری عروق کرونر قلب، نارسایی قلبی و سکته را ثابت می نماید. یک آنالیز جامع و دقیق بین سال های 2003 تا 2012 با حضور بیش از 320 هزار شرکت نماینده نشان داد که خوردن بین 100 تا 120 گرم گوشت قرمز فرآوری نشده یا 50 گرم گوشت فرآوری شده در روز خطر سکته مغزی را 11 تا 13 درصد افزایش می دهد.
منبع:سینا پرس
منبع: فرادید