5 ماده خوراکی برای درمان نفخ شکم
به گزارش وبلاگ تحصیل، نفخ شکم احساس ناخوشایندی است که می تواند کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. خطر رهاسازی گاز های مشمئز کننده در محیط های اجتماعی می تواند اعتماد به نفس فرد را کاهش داده و منجر به انزوای وی شود. از این رو، افرادی که به طور دائمی نفخ شکم دارند در پی راهکاری برای درمان آن هستند.
در این مطلب به برخی از مواد غذایی که می تواند این مشکل را حل نماید می پردازیم:
1- آواکادو: این میوه سرشار از پتاسیم است. این عنصر سدیم بدن را تنظیم می کند و همین موضوع نقش مستقیمی در اندازه آب بدن دارد. پتاسیم با تنظیم کارکرد درست بدن به جلوگیری از نفخ شکم کمک می کند.
2- موز: این میوه یکی دیگر از منابع غنی از پتاسیم است. یک مطالعه بر روی زنان نشان داد مصرف موز پیش از وعده های غذایی به کاهش نفخ شکم آن ها کمک کرد. متخصصان می گویند این موضوع به این دلیل است که موز به باکتری های خاص دستگاه گوارش موادی را می رساند که به کاهش گاز تولید شده در شکم منجر می شود.
3- کرفس: این گیاه به دلیل دارا بودن سطح بالایی از آب به حرکت بهتر مواد غذایی در طول دستگاه گوارش کمک کرده و اندازه گاز تولید شده را در شکم کاهش می دهد. همچنین کرفس به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید باعث کاهش التهابات بدن به ویژه در دستگاه گوارش می شود.
4- زردچوبه: این ادویه دارای ماده ای به نام کرکیومین است. مطالعات نشان داده است این ماده به تسکین سندرم روده تحریک پذیر کمک می کند. کرکیومین همچنین باعث التیام احساس ناخوشی در دستگاه گوارش، تنظیم فرآیند هضم غذا، و کاهش نفخ شکم می شود.
5- نعنا: تحقیقات دانشمندان نشان می دهد نعنا باعث ایجاد آرامش در ماهیچه های دستگاه گوارش می شود. همین امر به حرکت گاز در طول دستگاه گوارش و خروج آسان آن کمک می کند. دمنوش نعنا و قرص حاوی عصاره این گیاه برای درمان نفخ شکم موثر است.
زنجبیل، مارچوبه، رازیانه، گوجه و ماست حاوی مخمر بالا (کفیر) هم به کاهش نفخ شکم کمک می کنند.
منبع: وبلاگ تحصیل
منبع: فرارو