طرز تهیه گوشت و لوبیا کاشان مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ تحصیل، طرز تهیه گوشت و لوبیا یا گوشت لوبیا (آبگوشت لوبیا سفید کاشان) به عنوان یکی از سنتی و لذیذ به خصوص در شهرهای اصفهان و کاشان بسیار مرسوم است. گوشت و لوبیا در قابلمه های مسی تهیه می گردد و عموما به عنوان ، و سایر روزهای سال برای و پخته می گردد. برای تهیه غذای خوشمزه گوشت و لوبیا سفید به مواد زیادی احتیاج ندارید و بعد از خواندن این دستور پخت می توانید برای تهیه آن دست به کار شوید. طرز تهیه گوشت و لوبیا اصفهانی و کاشانی را از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران بخوانید و فیلم آموزش طرز تهیه گوشت و لوبیا را هم دیدن کنید.
طرز تهیه گوشت و لوبیا اصفهانی و کاشانی
مواد لازم برای تهیه گوشت و لوبیا کاشانی (برای 6 نفر)
- گوشت گوسفند با استخوان: 400 گرم
- لوبیا سفید: 200 گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
- پیاز: 1 عدد درشت
این مطلب را هم بخوانید: طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی
فیلم آموزش طرز تهیه گوشت و لوبیا را دیدن کنید:
مراحل طرز تهیه گوشت و لوبیا کاشان
مرحله اول؛ خیساندن لوبیا
گوشت و لوبیا در واقع یک نوع محلی اصفهانی و کاشانی است. در اولین مرحله از طرز پخت گوشت و لوبیا کاشان باید از شب قبل باید لوبیا سفید را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار موجب می گردد هم نفخ لوبیاها گرفته گردد و هضم آن نیز راحت تر گردد.
مرحله دوم؛ تفت دادن پیاز و گوشت
در دومین مرحله از طرز تهیه گوشت و لوبیا سفید باید پیاز را به صورت درشت خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند، گوشت گوسفند را اضافه کنید. سپس مقداری فلفل، زردچوبه و دارچین به گوشت اضافه کنید تا مزه دار شوند.
بیشتر بخوانید طرز تهیه حلیم بادمجان
مرحله سوم؛ آماده کردن گوشت و لوبیا
وقتی رنگ گوشت عوض شد و کمی سرخ شد، لوبیاها و آب جوش را اضافه کنید. سپس شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آبگوشت به طور کامل بپزد. گوشت و لوبیا کاملاً باید نرم شوند. در اواخر پخت، نمک غذا را مقدار کنید. بعد از پخت گوشت و لوبیا هم آن را می توانید با یا سرو کنید و هم می توانید گوشت و لوبیا را از آبگوشت جدا کنید و با گوشتکوب دستی بکوبید و با نان سرو کنید.
طرز تهیه گوشت و لوبیا و سبزی
مواد لازم برای تهیه گوشت و لوبیا
- گوشت گوسفندی: 250 گرم
- لوبیا سفید: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- سبزی (تره، جعفری و شنبلیله): 500 تا 700 گرم
- برنج: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- پیاز: 1 عدد
- نمک، فلفل، دارچین زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه گوشت و لوبیا
خورشت گوشت و لوبیا کاشان با سبزی طعم متفاوتی نسبت به گوشت و لوبیا بدون سبزی دارد. اضافه کردن سبزی هایی مثل تره، جعفری و شنبلیله به این غذا طعم بی نظیری می بخشد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه خوراک گوشت و لوبیای سفید با سبزی آشنا شوید.
مرحله اول؛ پختن گوشت و لوبیا
در اولین مرحله از درست کردن غذای گوشت و لوبیا کاشان باید گوشت و لوبیا را با مقداری آب در قابلمه بریزید. یک عدد پیاز 4 قاچ شده و ادویه ها را به آن اضافه کنید و روی گاز قرار دهید تا کاملاً پخته شوند. برای این مرحله می توانید از زودپز نیز بهره ببرید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن سایر مواد به گوشت و لوبیا
بعد از پختن لوبیا و گوشت، باید برنج خیسانده شده را همراه با سبزی های خرد شده در قابلمه بریزید. سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا غذا کاملاً بپزد.
مرحله سوم؛ کوبیدن خوراک گوشت و لوبیا
گوشت و لوبیا کاشان معمولاً به صورت کوبیده سرو می گردد. بعد از این که غذای شما کاملاً پخت و آماده شد، آن را در ظرفی بریزید و با گوشتکوب بکوبید. برای این کار به هیچ عنوان از گوشتکوب برقی استفاده نکنید، زیرا سبزی ها در گوشتکوب گیر می نماید و مشکل ساز می گردد.
نسبت سبزی گوشت و لوبیا
در خصوص نسبت سبزی گوشت و لوبیا باید بدانید که اگر مقدار سبزی 500 گرم است، مقداری جعفری و تره باید به نسبت بیشتر و مقدار شنبلیله کمتر باشد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه گوشت و لوبیا
- بعضی برای خوش طعم تر شدن گوشت و لوبیای کاشانی و اصفهانی مقداری سبزی به آن اضافه می نمایند. اگر قصد اضافه کردن سبزی به این غذا را دارید، باید از تره، جعفری و شنبلیله بهره ببرید. تنها نکته ای که ضروری است به آن توجه کنید، این است که حتماً مقدار شنبلیله باید کمتر از سایر سبزی ها باشد. نیازی به خرد کردن کامل سبزی ها نیست، تنها می توانید دو تا 3 برش روی سبزی ها ایجاد کنید و آن ها را به آبگوشت اضافه نمایید.
- استفاده از قلم و دنبه گوسفند و یا گوشت پرچرب موجب خوشمزه تر شدن گوشت و لوبیا می گردد. در صورت اضافه کردن دنبه، بعد از پخت کامل گوشت لوبیا، دنبه را از غذا خارج کنید. آن را خوب با گوشتکوب بکوبید و سپس دوباره به غذا اضافه کنید.
- در صورت تمایل می توانید برای درست کردن گوشت و لوبیا به جای گوشت قرمز از گوشت بوقلمون و شتر مرغ هم بهره ببرید.
- برای پخت گوشت و لوبیای اصفهانی می توانید غذا را در زودپز نیز تهیه کنید. این کار موجب می گردد فرایند پخت غذا سریع تر انجام گردد.
- بسیاری افراد برای درست کردن گوشت و لوبیا مقداری برنج نیز به آن اضافه می نمایند. اگر قصد اضافه کردن برنج به غذا را دارید بهتر است از برنج نیم دانه یا برنج ایرانی بهره ببرید. برنج را بعد از اینکه گوشت و لوبیا تا حدی پخته شدند به غذا اضافه کنید.
- گوشت و لوبیای کاشانی هر چقدر بیشتر و بهتر پخته گردد، خوش طعم تر خواهد شد. از طرف دیگر خوب پخته شدن مواد موجب کش دار شدن غذا بعد از کوبیدن گوشت و ولبیا می گردد.
- اگر غذا را در زودپز تهیه می کنید، برنج را در انتهای پخت گوشت و لوبیا به آن اضافه کنید.
- در صورتی که به سبزی تازه دسترسی ندارید می توانید از مقداری سبزی خشک نیز بهره ببرید.
- اگر گوشت و لوبیا را به صورت کوبیده میل می کنید، حتماً روی آن از مقداری دارچین و فلفل سیاه بهره ببرید تا غذا خوش طعم تر گردد.
- مقدار کالری گوشت و لوبیا برای یک نفر در یک پرس 461 کالری است.
بیشتر بدانید طرز تهیه کباب تابه ای
سوالات متداول
در طرز تهیه گوشت و لوبیا کاشان از چه ادویه هایی استفاده می گردد؟
در طرز تهیه آبگوشت لوبیا سفید کاشان می توانید از فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین برای طعم دادن به غذا بهره ببرید.
ترکیب سبزی گوشت و لوبیا چیست؟
برای تهیه غذای کاشانی گوشت و لوبیا با سبزی باید از تره، جعفری و شنبلیله بهره ببرید.
منبع: افق کوروش