آشنایی با خواص جلبک

به گزارش وبلاگ تحصیل، جلبک موجودی زنده است که به دو شکل در آب تازه و نمکی رشد می نماید. این یک نوع از انواع باکتری به نام cyano است که اغلب به جلبک سبز-آبی اشاره دارد. درست مانند گیاهان، باکتری cyano هم می تواند از نور خورشید به وسیله فرآیندی به نام فتوسنتز بهره مند گردد.

آشنایی با خواص جلبک

10مورد از فواید اثبات شده جلبک

جلبک ها سرشار از مواد مغذی هستند که تاثیرشگرفی بر بدن و مغز دارد. 10 مزیت ثابت شده جلبک بر سلامت عبارتند از:
1.جلبک سرشار از بسیاری از مواد مغذی است
جلبک موجود زنده است که به دو شکل در آب تازه و نمکی رشد می کند.

این یک نوع از انواع باکتری به نام cyano است که اغلب به جلبک سبز-آبی اشاره دارد.

درست مانند گیاهان، باکتری cyano هم می تواند از نور خورشید از طریق فرآیندی به نام فتوسنتز بهره مند گردد.

جلبک از سوی قبایل آزتک در گذشته های دور به صورت روزانه مصرف می شد، اما هنگامی که ناسا خاطرنشان کرد که جلبک می تواند در فضا رشد کند و به وسیله فضانوردان استفاده گردد، دوباره مشهور شد.

میزان استاندارد روزانه جلبک دریایی 1 تا 3 گرم است، اما مقادیر بیش از 10 گرم در روز نیز به طور موثری استفاده می گردد.

جلبک در دو شکل قرص و پودر
جلبک آنقدر مواد مغذی در خود جای داده که کاملا شگفت آور است، یک قرص تنها 7گرم از پودر جلبک خشک را در بر می گیرد.

پروتئین: 4گرم.

ویتامین B1 (تیامین): 11 درصد RDA.

ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 15درصد RDA.

ویتامین B3 (نیاسن): 4 درصد RDA.

مس: 21 درصد RDA.

آهن: 11درصد RDA.

آن ها بعلاوه حاوی مقادیر کافی منیزیم، پتاسیم و منگنز و مقادیر کمی از تقریبا هر ماده مغذی که ما احتیاج داریم می باشند.

تنها 20 کالری و 1/7 گرم کربوهیدرات قابل هضم دارند.

گرم برای گرم، این به این معناست که جلبک ممکن است دقیقا مغذی ترین ماده غذایی روی سیاره باشد.

یک قرص جلبک در برگیرنده مقادیر کم چربی (حدود 1 گرم)، ازجمله اسیدهای چرب امگا6 و امگا 3 در یک قرص حدود 1.5 گرمی از آن باشد.

کیفیت پروتئن جلبک در مقایسه با تخم مرغ عالی است. تمامی آمینواسیدهای ضروری که ما احتیاج داریم را شامل می گردد. اغلب ادعا می گردد که جلبک حاوی ویتامین B12 است که نادرست است. جلبک دربرگیرنده ویتامین کاذب B12 است که برای انسان ها مفید نیست.

2.جلبک خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قدرتمندی دارد
آسیب اکسیداتیو می تواند به DNA و سلول های ما صدمه برساند.

این آسیب می تواند التهابات مزمنی که منجر به سرطان و سایر بیماری ها می گردد را تحریک کند.

جلبک منبع فوق العاده ای از آنتی اکسیدان است که می تواند در برابر آسیب اکسیداتیو از بدن محافظت کند.

جز فعال اصلی آن phycocyanin نامیده می گردد. این ماده آنتی اکسیدانی منحصر به جلبک های سبز-آبی می باشد. Phycocyanin می تواند با رادیکال های آزاد مبارزه کنند و مانع از فراوری مولکول های التهاباتی گردد، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی موثری را تامین می نماید.

3.جلبک مقدار تری گلیسیرید و LDL را کم می کند
در حال حاضر بیماری های قلبی بزرگترین قاتل در دنیا محسوب می شوند. معین شده است که بسیاری از فاکتورهای قابل میزان گیری، که به عنوان فاکتور خطر نامیده می شوند، با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبطند.

همانطور که نشان داده شده جلبک اثرات مفیدی بر روی بسیاری از آنها دارد.

برای مثال، می تواند کلسترول کلی، کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کم کند، در حالی که کلسترول HDL (نوع خوب) را افزایش می دهد.

در مطالعه ای با 25 نفر شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2، با مصرف 2 گرم از جلبک در روز این نشانه ها را به طور چشمگیری بهبود یافت.

مطالعه ای دیگر از افراد با کلسترول بالا نشان داد که 1 گرم جلبک در روز، تری گلیسرید را تا حدود 15.3٪ و LDL را تا حدود 10.1٪ کم می نماید.

مطالعات متعدد دیگر اثرات مطلوب مصرف آن را نشان می دهند اما در مقادیر بالای 5 تا 8گرم جلبک در روز.

4.جلبک از کلسترول LDL در برابر اکسیده شدن محافظت می کند
ساختار چربی بدن مستعد پذیرش آسیب های ناشی از اکسیداتیو می باشد. Lipid proxidation، عامل اصلی بسیاری از بیماری های جدی شناخته شده است.

به عنوان مثال، یکی از مراحل کلیدی در جهت بیماری های قلبی لیپوپروتئین LDL است که در خون اکسیده شده است.

جالب توجه است، به نظر می رسد آنتی اکسیدان های موجود در جلبک به ویژه در کاهش lipid proxidation موثرند. این امر بارها در مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده شده است.

در یکی از این مطالعات با 37 نفر شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2، که روزانه 8 گرم از جلبک در طول روز مصرف می کردند، به طور قابل توجهی علائم آسیب های اکسیداتیو کاهش یافت. بعلاوه جلبک سطح آنزیم های آنتی اکسیدان در خون را افزایش می دهد.

5.جلبک خواص ضد سرطانی دارد به ویژه در مقابل سرطان های دهانی
بعضی از شواهد نشان می دهد که جلبک می تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.

برای مثال، بعضی از تحقیقات در خصوص حیوانات نشان می دهد که جلبک می تواند وقوع سرطان و سایز تومور را کاهش دهد.

جلبک به ویژه در سرطان دهان مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه ای به تاثیرات جلبک در خصوص 87 نفر در هند با ضایعات پیش سرطانی که OSMF در دهان نامیده می گردد، پرداخت.

پس از یک سال و افرادی که روزانه به مقدار 1 گرم جلبک مصرف می کردتد تا 45٪ و تنها 7٪ از گروه دیگر با پسروی کاملی در زخم دهانشان، روبرو شدند.

وقتی آن ها مصرف جلبک را متوقف کردند، تقریبا نیمی از افراد اذعان داشتند که زخمشان در طول سال دوباره برگشت.

در مطالعه ای دیگر متشکل از 40 نفر با جراحات OSMF، با مصرف یک گرم جلبک در روز نسبت به داروی پنتا اکسیفیلین نشانه های بهبود بیشتری داشتند.

6.مطالعات نشان می دهد که ممکن است فشار خون را کاهش دهد
فشار خون بالا محرکی مهم در بسیاری از بیماری های کشنده است.

ازجمله حمله های قلبی، سکته مغزی و بیماری مزمن کلیوی.

اگرچه مصرف 1 گرم جلبک در روز بی تاثیر است، اما نشان داده شده است که مصرف 5 گرم در روز، فشار خون در افراد با مقدار فشار خون طبیعی را کاهش می دهد.

جلبک، با افزایش فراوری نیتریک اکسید، مولکول های علامت دهنده که به سلول های خونی یاری می کند تا منبسط و منقبض می شوند را تحریک می کند.

7.جلبک نشانه های ورم آلرژیک را بهبود می بخشد
ورم آلرژیک با التهابی در جهت جریان هوای بینی معین می گردد. این امر از طریق ذرات آلرژیک محیطی، مانند گرده، مو حیوانات و گرد و غبار گندم برانگیخته می گردد.

جلبک درمان پیشنهادی معروفی برای نشانه های ورم های آلرژیکی است و شواهدی دال بر تاثیر آن وجود دارد.

در مطالعه ای متشکل از 127 نفر با ورم های آلرژیکی، مصرف 2 گرم جلبک در روز به طور چشمگیری علائمی مانند ترشحات بینی، عطسه کردن، گرفتگی و خارش بینی را کاهش داد.

8.جلبک می تواند در برابر کم خونی موثر باشد
انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد. کم خونی تقریبا در افراد مسن رایج تر است که منجر به احساس ضعف و خستگی می گردد.

رایج ترین آن به وسیله کاهش هموگلوبین یا سلول های قرمز خون معین می گردد.

در مطالعه ای با 40 نفر شرکت کننده، افراد مسن با سابقه کم خونی، مکمل های جلبک را مصرف نمودند و معین شد هموگلوبین سلول های خونی را افزایش می دهد.

بعلاوه عملکرد سیستم ایمنی نیز بهبود یافت. توجه داشته باشید که این تنها یک مطالعه است و تحقیقات بیشتر پیش از هر نوع توصیه ای احتیاج است.

9.قدرت و استقامت عضلانی ممکن است بهبود یابد
صدمه اکسیداتیو ناشی از ورزش عامل اصلی خستگی عضلانی است. غذا های گیاهی معین، خواص آنتی اکسیدانی دارند که می توانند به ورزشکاران یاری کنند تا افراد با فعالیت فیزیکی بالا این آسیب را به حداقل برسانند.

طبق مطالعات به نظر می رسد جلبک استقامت و قدرت ماهیچه را بهبود بخشیده و موثر است.

در دو مطالعه، نشان داده شده بود که جلبک استقامت افراد را بالا برده و مانع از خستگی سریع می گردد.

مطالعه دیگری در دانشکده تربیت بدنی نشان داد که مکمل های جلبک قدرت عضلانی را افزایش می دهند اما هیچ تاثیری بر استقامت ندارند.

10.جلبک ممکن است به کنترل قند خون یاری کند
مطالعات روی حیوانات نشان داده که جلبک می تواند سطح قند خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

در بعضی از موارد، از داروهای دیابتی معروف، از جمله متفورمین نیز بهتر عمل می نماید. بعلاوه شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جلبک می تواند بر بدن انسان موثر باشد.

در مطالعه ای متشکل از 25 بیمار با دیابت نوع 2، که 2 گرم جلبک در روز مصرف می کردند به کاهش شدید قند خون منجر شد.

HbA1c، یک شاخص مقدار قند خون در طولانی مدت، از 9% تا 8% کاهش یافت، که بسیار قابل توجه است. مطالعات تخمین می زنند که کاهش 1 درصدی از این شاخص می تواند خطر مرگ مربوط به دیابت را تا حدود 21 درصد کاهش دهد.

گرچه این مطالعه در مقیاس کوچک بوده و تنها برای 2 ماه طول کشید، می تواند قابل قبول باشد اما شک برانگیز نیز هست.

در آخر
جلبک ممکن است مزایای دیگری هم داشته باشد مانند یاری به سم زدایی فلز آرسنیک سنگین از بدن.

اگر می خواهید این را خودتان امتحان کنید، گزینه های خوبی در آمازون از مکمل های جلبک برایتان وجود دارد، با هزاران نظر جالب از مصرف کنندگان.

در سرانجام، جلبک فوق العاده سالم است و یکی از معدود غذاهای خارق العاده که حقیقتا ارزشمند است.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "آشنایی با خواص جلبک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص جلبک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید